Българският документален филм  “Моралът е доброто, проследяващ житейския път на

...
Българският документален филм  “Моралът е доброто, проследяващ житейския път на
Коментари Харесай

“Моралът е доброто” влиза в селекцията на HBO Max

Българският документален филм  “Моралът е положителното ”, проследяващ житейския път на доцент Кристиан Таков,  влиза в селекцията с родни заглавия в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery - HBO Max -  у нас и в още шест балкански страни.  Премиерата е планувана за 22 септември - Денят на независимостта, с досегаемост в платформата от сутринта и от 21:00 часа по телевизионния канал HBO. 

Социалната документалистика и портрети на открояващи се персони, образец за подражателство в професионалната си сфера и оставящи публичен отпечатък, заемат огромна част от интернационалното наличие в платформата в този род. А филмът за  личността на доцент Кристиан Таков е добър български образец в нея. 

" Смятам, че това е висока оценка за всеки кино създател – продуктът му да бъде лицензиран от световнопризната медийна компания като Warner Bros. Discovery. С влизането на лентата в селекцията на HBO животът, концепциите и активността на видния правист и държавник Кристиан Таков ще имат опция да доближат до стотици хиляди. Това е и задачата на кино лентата ", споделя сценаристът и режисьор Веселин Диманов, за който това е дебют и като сюжет, и като постановка.  

" Моралът е положителното " е продуциран и се популяризира от “Аффлатус ”. Филмът е дебют като постановка и сюжет на Веселин Диманов. Оператор е Калоян Игнатов, а режисьор по монтажа е Димитър Стафидов. Музиката е на Георги Черкин. В документалния портрет са включени неизлъчвани и архивни фрагменти,  изявленията със фамилията, сътрудници, другари и съидейници на доцент Таков.



Сред тях са майката на юриста, оперната прима Галя Йончева, по чиито мемоари е построена структурата на кино лентата, както и  доцент Георги Лозанов, Цветанка Ризова, Христо Иванов, Любен Дилов-син, Борис Велчев, проф. Васил Мръчков, проф. Нели Огнянова, Валентин Брайков, Деян Кюранов, Стефан Кючуков, Иван Минев и други.

Филмът донесе на Веселин Диманов статуетката в категорията дебют в писмено кино на премиите на Съюза на българските кино дейци - " Васил Гендов " 2023.  “Моралът е положителното ” ще може да се гледа от потребителите на HBO Max в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Черна гора и България. 

Не го пропускайте!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР